Vastgoedontwikkeling in 360°

Immobel is een polyvalente ontwikkelaar die alle vaardigheden van het beroep inzet en zo alle aspecten van zijn sector beheerst. Dankzij zijn vakkennis en expertise in de 3 onmiskenbare marktsegmenten – residentieel, kantoor, verkaveling – ontvouwt de Groep zich 360° om een globale aanpak te bieden. Immobel benut zijn talenten ook in de retailsector via gemengde projecten in België, Luxemburg, Polen, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Een geslaagde ontwikkeling is de garantie dat iedere fase ervan angstvallig wordt gerespecteerd, en dat zowel wat de expertise en het inschatten van risico's als de naleving van de termijnen betreft. Zo wordt een project volgens zijn volle potentieel ontwikkeld.

Prospectie

De ontwikkelaar geeft de aanzet, gaat op zoek naar klanten en partners en vormt vervolgens het hele project lang de rode draad. Hij volgt de markt en alle grondbewegingen nauwgezet, bouwt een netwerk uit, schat de risico's in en grijpt alle kansen om de portfolio van een mooi project te verrijken.

Aankoop

Deze beslissende fase zet de toon. In dit stadium komen de flair en het talent van de ontwikkelaar meer dan ooit aan bod. Hij schat de risico's in, analyseert de mogelijkheden en stelt een aankoopprijs voor die, als hij wordt aanvaard, de promotor de kans biedt zijn portfolio te verrijken en een nieuw, rendabel project te ontwikkelen.

Conceptualisering

Het succes van een project schuilt ook in zijn conceptualisering. Immobel doet voor het beheer van grootschalige projecten een beroep op getalenteerde architectenbureaus.

Alle aspecten van het project worden bestudeerd, overdacht en opgenomen om de overheid een stedelijk geheel voor te stellen, in overeenstemming met de noden van de stad en de wensen van de toekomstige gebruikers.

Vergunning

Zodra het project is voltooid en goed zit, legt de ontwikkelaar de laatste hand aan de plannen en ziet hij toe op hun conformiteit. Wanneer alle elementen van het dossier in orde zijn, dient hij zijn vergunningsaanvraag in. De wettelijke reactietermijn is minstens 180 dagen, een ideale periode om uitvoerig te blijven werken aan de belangrijke aspecten van het project en vooral een algemene aannemer te kiezen.

Bouw

De bouw is een kritieke en heel technische fase, en de eerste écht zichtbare stap. Het gebouw wordt uit de grond gestampt. De ontwikkelaar ziet toe op de activiteiten van de algemene aannemer, die zelf alle ingezette technische vaardigheden coördineert, zoals architecten, studiebureaus, specialisten inzake stabiliteit en akoestiek, ... Zo garandeert hij een project dat de vergunning, plannen, energienormen en alle aspecten van een hoogwaardig project tot in de puntjes naleeft.

Verkoop

Deze stap begint vaak veel vroeger in het proces, afhankelijk van het feit of het om een woon- of kantoorproject gaat. De makelaars (kantoren) of de geïntegreerde verkoopcel (residentieel) verdiepen zich in het project om het te verkopen. Om dit proces te vergemakkelijken worden er talloze communicatiemiddelen ontwikkeld. Zo krijgt het project de grootste en beste zichtbaarheid en kunnen potentiële kopers worden verleid.

Marketing / Legal / Finance

Deze transversale diensten ondersteunen alle stappen van de projecten om ze te promoten en juridisch en financieel te omkaderen.