do, 09/03/2017
Download het persbericht en andere bijgevoegde bestanden

Een grote transactie in lijn met de nieuwe strategie van Immobel

Immobel rondde op maandag 19 december 2016 de verkoop af van de vennootschap THE GREEN CORNER, die het gebouw "Black Pearl" aan de Montoyerstraat 15 te 1000 Brussel, in het hart van de Europese wijk, heeft gebouwd. Het gebouw wordt verkocht aan REAL I.S., voor diens vastgoedfonds "BGV VII Europa". De verkoop van de aandelen werd voltooid op basis van een waardering van de activa van de vennootschap op 56 MEUR.

Real I.S. voelde zich aangesproken door de uitzonderlijke ligging van het gebouw, door de uitstekende energieprestaties ervan, en door de aanwezigheid op lange termijn van de Europese Unie, een eersterangshuurder. "Wij zijn trots dat we deze nieuwe deal met Immobel kunnen afronden, na die met RAC2 (Belair) vorige week", verklaart Christoph Wendl, Head of Global Investment Management & Solutions bij REAL I.S. "Deze transactie is voor ons een belangrijke nieuwe stap in onze verankering in Brussel, en bevestigt een uitstekende nieuwe samenwerking met de Groep, die meer dan ooit een vaste waarde is op de Belgische vastgoedmarkt. "

Een nieuw "Flagship" voor Europa

Op 31 mei 2016 had de vennootschap THE GREEN CORNER, een dochteronderneming van Immobel, die is verkocht aan REAL I.S., een zakelijk recht voor vruchtgebruik voor een periode van 15 jaar toegekend aan de Europese Unie, voor de bezetting van het hele gebouw "Black Pearl", met een kantooroppervlakte van 11.000 m². Overeengekomen was dat deze vruchtgebruik in voege zou treden na de uitvoering van inrichtingswerken.

"Wij hebben ons ingezet om de inrichting van het gebouw af te werken binnen een korte termijn, opdat het perfect zou voldoen aan de nieuwe behoeften en de verwachtingen van de Europese ambtenaren", verklaart Alexander Hodac, CEO van Immobel. "Samen met de diensten van het Directoraat Generaal Informatica (DIGIT) dat het gebouw binnenkort zal betrekken, wilden de vastgoeddiensten van Europa hier een nieuwe organisatie van de werkruimten implementeren, gericht op een optimale invulling van de levenskwaliteit en van de onderlinge communicatie van het personeel. "Black Pearl" is de perfecte plek voor deze nieuwe dynamiek! ", vult Nicolas Billen, Head of Development bij Immobel, aan.

Dit gebouw is immers symbolisch in meer dan een opzicht. In de eerste plaats door zijn strategische ligging in het hart van de Europese wijk, die het tot een vaste waarde maakt, en vervolgens door het label "Voorbeeldgebouw" dat werd toegekend door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is een performant en milieuvriendelijk passiefgebouw met BREEAM-score Uitmuntend, met in het bijzonder een uitzonderlijke isolatie, geothermische putten en pompen en een hele reeks andere kenmerken die typisch zijn voor groene gebouwen.

 

Download de volledige versie van het persbericht hieronder:

Attachments