do, 09/03/2017
Download het persbericht en andere bijgevoegde bestanden

De vastgoedontwikkelingsgroep Immobel is overgegaan tot de aankoop van ca. 40 ha grond voor residentiële ontwikkeling van de familiale bouwgroep Bostoen. De verkoop omhelst 13 sites, gelegen hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, waarvan 1 onder opschortende voorwaarden.

Beide bedrijven werkten al langer samen voor specifieke projecten waarbij Bostoen hoofdzakelijk eengezinswoningen bouwde op de gronden van Immobel.

Immobel bevestigt hiermee, ook na de recente fusie met Allfin, het engagement en de gedrevenheid om ook in Vlaanderen verder op de voorgrond te treden voor de ontwikkeling van residentiële bouwprojecten en dit in samenwerking met professionele partners uit de sector en in nauw overleg met de lokale overheden. Deze transactie is in lijn met de strategie van de vennootschap en zal op korte en middellange termijn een positieve bijdrage hebben op haar resultaten.

Deze overeenkomst verstevigt onze positie op de Oost-en West-Vlaamse markt en leidt tot een betere geografische spreiding van het aanbod van residentiële bouwgronden doorheen het gehele land. Tevens verhoogt deze aankoop de boekwaarde van de verkavelingsportefeuille met meer dan 20% en brengt die thans op een bedrag van meer dan 110 miljoen euro voor 430 ha gronden”, aldus Philippe Helleputte, Head of Landbanking van Immobel.

Bostoen verkoopt de bouwgronden om haar grondbank geografisch beter te verdelen richting Vlaamse ruit. De opbrengsten uit de verkoop zullen aangewend worden om te investeren in gronden en panden in (voor)stedelijke gebieden.

Wij zijn van plan om onze politiek verder te zetten en verder investeren in gronden die we binnen de 3 à 5 jaar kunnen ontwikkelen op een maatschappelijk verantwoordde, stedenbouwkundige manier waar veiligheid, groen, duurzaamheid en mobiliteit belangrijke aspecten zullen zijn,” zegt Johan De Vlieger, Directeur Legal en Project Ontwikkeling bij Bostoen.

 

Download de volledige versie van het persbericht hieronder:

Attachments