do, 09/03/2017
Download het persbericht en andere bijgevoegde bestanden

Immobel en zijn partners - het architectenkantoor DDS Partners en de landschapsarchitecten JNC International – hebben aan de omwonenden op dinsdag 29 november 2016 een duurzaam en vernieuwend project voor Nijvel voorgesteld. Met één enkel doel voor ogen: de behoeften van de stad en haar bewoners zo goed mogelijk vervullen om hen een project van hoogstaande kwaliteit aan te bieden dat aan hun verwachtingen voldoet.

Nijvel hertekenen met de overheden en de bewoners

Het nieuwe vastgoedproject Ilôt Saint-Roch is veel meer dan een project: het is een volwaardig concept, een nieuwe manier van leven, wonen en werken. Een concept dat Immobel niet alleen uitvoert, maar in nauwe samenwerking met de gemeentelijke overheden en de omwonenden, zodat het op termijn hun project wordt. Immobel en zijn partners zijn zich bewust van de nieuwe stedelijke uitdagingen van morgen en zetten in op nieuwe samenlevingsvormen om aan de behoeften van de stad Nijvel te voldoen. Het project werd op dinsdag 29 november om 18u30 voorgesteld in het Gemeentehuis. De aanwezige omwonenden kregen de kans om vragen te stellen en suggesties te geven.

Omvorming van een vroegere industriële site met respect voor het erfgoed

De site van bijna 3 ha waarop de nieuwe wijk is gepland is niet meer in gebruik sinds 1989. Deze braakliggende grond kreeg sindsdien een nieuwe bestemming als woongebied. In 2011 werd er een stedenbouwkundig en milieurapport over opgesteld1. De projectontwikkelaar plant om de site vanaf 2017 in verschillende fasen te ontwikkelen.

De site van het Ilôt Saint-Roch is uitzonderlijk goed gelegen. Deze toekomstige ‘milieuverantwoorde wijk’ ligt in het hartje van de stad, tussen het tragewegenpad dat de wijk met het station verbindt en op tien minuutjes stappen van de kapittelkerk van Nijvel, en beschikt over alle troeven om sereen tot bloei te komen. Zo zou de wijk, mede door haar voetgangerspaden, stedelijk park en nieuwe laan, een bewoonde en groene verbindingsschakel kunnen worden.

Een open en groene wijk

Ilôt Saint-Roch werd uitgedacht als een duurzame, milieuverantwoorde, gastvrije en groene wijk. Dat is in de eerste plaats zo op het vlak van de constructie, de isolatie, het water-, afval- en energiebeheer. De gastvrijheid komt tot uiting door de talrijke mogelijkheden tot uitwisselingen en ontmoetingen rond de handelszaken, moestuinen of ‘coworking’-ruimtes. Het wordt een hartelijke wijk, waar alle gemeenschappelijke ruimtes uitnodigen tot delen: ‘rooftops’, terrassen, speeltuinen. Maar daarnaast werd Ilôt Saint-Roch vooral ontworpen als groene long aan de rand van Nijvel zodat de toekomstige bewoners frisse lucht kunnen opsnuiven. Ook de mobiliteit staat in het teken van delen en milieuvriendelijkheid: de parkeergarages zijn ondergronds om het gebruik van fietsen, voetgangerszones en gedeelde auto’s aan te moedigen.

Een gevarieerd aanbod aan woningen

Het nieuwe complex zal zich van klassieke vastgoedprojecten onderscheiden door zijn gemengde functies en de variatie in de woningen. Het gevarieerde aanbod is bedoeld om alle inwoners van Nijvel te bekoren, zowel wat de woning als hun portefeuille betreft. Het programma biedt zowel studio’s met 1 slaapkamer als gezinswoningen aan, met daartussenin appartementen met 2 of 3 slaapkamers en zelfs meer compacte gemeenschapswoningen. Met deze uiteenlopende leefruimten wil men zowel alleenstaanden, jonge gezinnen, families, studenten en senioren aantrekken, en zo een dynamisch en solidair stadsweefsel samenstellen.

Een toegevoegde waarde voor Nijvel en haar bewoners

Het project Ilôt Saint-Roch heeft de ambitie om in de eerste plaats een project voor de inwoners van Nijvel te zijn: een vernieuwend complex dat ernaar streeft om een positieve dynamiek in het leven te roepen voor de stad als geheel en voor haar bewoners in het bijzonder. Het project betekent een toegevoegde waarde op verschillende niveaus: in de eerste plaats omdat braakgrond wordt omgevormd tot een gastvrije wijk. Vervolgens omdat een nieuwe plaats wordt gecreëerd waar verschillende generaties samenleven, waarbij iedereen de kans krijgt om zich in een kwaliteitsvolle woning en tegen een redelijke prijs in het stadscentrum te vestigen. Tot slot zal het project een stimulans inhouden voor de plaatselijke ec

 

Download de volledige versie van het persbericht hieronder:

Attachments