Immobel markeert stadsontwikkeling Luxemburg

Immobel markeert stadsontwikkeling Luxemburg

Verkoop van INFINITY project zal naar verwachting in belangrijke mate bijdragen aan tweede jaarhelft resultaten Immobel.

Op 4 november 2019 droeg Immobel het kapitaal over van de vennootschap INFINITY Working & Shopping aan de Duitse vastgoedinvesteringsgroep Real I.S. Deze belangrijke transactie bevestigt Immobels positie als één van de toonaangevende vastgoedprojectontwikkelaars van Luxemburg.

De verkoop zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan Immobels tweede jaarhelft resultaten van 2019 (zoals reeds aangekondigd in september) en is in lijn met de doelstelling van het bedrijf om zijn resultaten continu en gestaag te verbeteren, steunend op een sterke vastgoedportefeuille van gemengde projecten in topsteden.

Achtergrond

Het INFINITY project werd in 2015 opgestart door het Fonds d’ Urbanisation et d’ Aménagement du Plateau de Kirchberg via een Europese consultatieprocedure voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van een gemengd vastgoedproject met een totale oppervlakte van 33.300m². Immobel had slechts 30 maanden nodig om het project op te leveren dat bepalend is voor de skyline van Luxemburg.

Olivier BASTIN, CEO van Immobel Luxembourg verklaarde: ‘De strategische ligging, de kwaliteit van het programma en het succes van de commercialisering ervan ruim voor de ontwikkeling waren doorslaggevende argumenten voor een topinvesteerder zoals REAL I.S. AG om een overeenkomst te sluiten’.

Het INFINITY-project voldeed aan al onze investeringscriteria: met deze gemengde activa, een combinatie van kantoren en winkels, met een uitzonderlijke ligging in een van de meest dynamische wijken van Luxemburg, bevestigen we onze strategie van gecontroleerde risico's en vooruitzichten van stabiele rendementen op lange termijn,’ aldus Catherine Luithlen, Voorzitter van Real I.S. France. ‘Vanaf dag één geloofden we in dit project, dat aansluit bij de hedendaagse trends en ontwikkelingen in Europese steden’.

Projectinformatie

Ontwerp: Bernardo Fort-Brescia, Arquitectonica (VS), in nauwe samenwerking met M3 Architects (Luxemburg)

Programma:

  • Kantoorgebouw: 8 verdiepingen, BREEAM-excellent, auditorium met 150 plaatsen, rooftop bedrijfsrestaurant met panoramisch terras. 6.800 m²
  • Commercieel: 2 verdiepingen, 22 winkels, bars en restaurants rond een plein van 1,950 m². 6.500m²
  • Woningen: 165 appartementen, oplevering verwacht midden 2020. 20.000 m² (geen onderdeel van deze transactie)

 

Download de volledige versie van het persbericht hieronder: