IMMOBEL maakt sterke comeback in de Europese wijk met de ambitie om een emblematisch gebouw op te trekken

IMMOBEL maakt sterke comeback in de Europese wijk met de ambitie om een emblematisch gebouw op te trekken

IMMOBEL kondigt de overname aan van Michaël Ostlund Property NV, eigenaar van het gebouw Belliard 5-7, gelegen op de hoek van de Belliardstraat en de Handelsstraat in het hartje van de Europese wijk.

IMMOBEL is van plan om er een emblematisch en duurzaam nieuw kantoorgebouw te ontwikkelen.

IMMOBEL kondigt vandaag, vrijdag 14 december 2018, de overname aan van de vennootschap  Michaël Ostlund Property NV, eigenaar van het gebouw Belliard 5-7, gelegen op de hoek van de Belliardstraat en de Handelsstraat in het hartje van de Europese wijk. ‘Het gebouw voldoet perfect aan de fundamentele criteria voor kantoorontwikkeling op het gebied van locatie, zichtbaarheid en toegankelijkheid’, verklaart Adel Yahia, Chief Operating Officer van de Groep, verheugd. ‘Het ligt op de hoek van twee grote verkeersaders van de hoofdstad en kan rekenen op een perfecte verbinding met het openbaar vervoer. Alles is dus aanwezig voor een emblematisch vastgoedproject van hoge kwaliteit’, aldus de COO.  Het bestaande gebouw moet volledig worden afgebroken en zal, op termijn, worden vervangen door een nieuw emblematisch en duurzaam gebouw.

Sterke comeback in de wijk

IMMOBEL maakt een sterke comeback in de Europese wijk met de ambitie om een vooraanstaand en duurzaam project te ontwikkelen. ‘Wij hebben echte expertise in kantoorgebouwen en geloven meer dan ooit in de herontwikkeling van de Europese wijk’, legt Alexander Hodac, Chief Executive Officer van de IMMOBEL-Groep, uit. ‘We hebben er al veel gebouwen opgetrokken, maar deze wijk, die grote veranderingen ondergaat, heeft nu andere soorten kantoorruimten nodig, die afgestemd zijn op de huidige evolutie in de arbeidsorganisatie’, verduidelijkt hij. De om te vormen site ligt op een belangrijk knooppunt en is perfect geschikt voor een ‘flagship’-gebouw, dat symbool staat voor echte vernieuwing. De Europese wijk is cruciaal en van vitaal belang voor de gezondheid van de hoofdstad: het is belangrijk om er onze aandacht op te richten.

Een sterke architecturale ambitie

Dit nieuwe stedelijk project sluit perfect aan bij de ambities van de Groep om concreet bij te dragen tot de evolutie van de architecturale kwaliteit van Brussel .’Als grote stedelijke speler willen we onze verantwoordelijkheid nemen en ambitieuze en duurzame architectuurprojecten voorstellen die bijdragen aan een esthetische verbetering van onze hoofdstad’, legt Adel Yahia uit. ‘Dit is absoluut noodzakelijk als we het goede voorbeeld willen geven en Brussel willen helpen om competitief te blijven’, besluit hij.

Een strategische mijlpaal

Deze overname is een bijkomende mijlpaal in de strategische herontwikkeling van de hele Europese wijk, waarmee de Groep haar ‘trackrecord’ in Brussel kan aanvullen, in parallel met haar internationale expantie.

 ‘Het is belangrijk om altijd te onthouden waar je vandaan komt en je knowhow verder te ontwikkelen’, zegt Marnix Galle, Executive Chairman of the Board. ‘Door steeds weer aan de slag te gaan blijven we competitief en kunnen we de hoop koesteren dat we een voorbeeld stellen’, besluit hij.

Een volop veranderende kantorenmarkt

De kantorenmarkt in Brussel, en meer bepaald in de Europese wijk, blijft stabiel, maar veel indicatoren wijzen op goede vooruitzichten. De huurleegstand bevindt zich op het laagste niveau sinds 2005 en de trend naar coworking (17% van de take-up) biedt mogelijkheden voor nieuwe marktdeelnemers. Aan de andere kant tekent de stijgende behoefte van de huurders om te verhuizen naar hoogwaardige gebouwen zich steeds duidelijker af, wat een toename in het betrekken van innovatieve gebouwen voorspelt. Het project Belliard 5-7 sluit naadloos aan op deze trend.

Het project in een notendop

  • 13.000 m² duurzame kantoren
  • Een strategische locatie in de Europese wijk
  • Een sterke architecturale ambitie
  • Het nieuwe gebouw is bedoeld voor single tenant- of multi tenant-gebruik.

 

Download de volledige versie van het persbericht hieronder: