IMMOBEL verkoopt het toonaangevende Cedet-gebouw in Polen aan een Aziatische fonds voor 129,5 miljoen EUR

IMMOBEL verkoopt het toonaangevende Cedet-gebouw in Polen aan een Aziatische fonds voor 129,5 miljoen EUR

Het emblematische Cedet-gebouw in het hart van Warschau werd voor 129,5 MEUR aan de groep GLL Real Estate Partners namens Koreaanse beleggers verkocht.

De verkoop van dit gebouw zal in belangrijke mate bijdragen aan de resultaten van IMMOBEL voor het jaar 2018.

De verkoop van het kantoorgebouw en het feit dat het vóór de oplevering al volledig verhuurd was, bevestigen de professionele aanpak van IMMOBEL’s nieuwe managementteam in Polen. Dat team blijft de activiteiten in Polen verder ontwikkelen en draagt zo bij aan de internationale groei van de IMMOBEL Group.

De vastgoedmarkt in Warschau is bijzonder veelbelovend. In 2018 noteert de regio een groei in bbp van 4,6%, of meer dan twee keer het Europese gemiddelde.

 

IMMOBEL verkocht het Cedet-gebouw in het hart van Warschau (Polen) aan een fonds beheerd door GLL Real Estate Partners.

"Wij zijn zeer verheugd over de verkoop van dit gebouw, dat geschiedenis en moderniteit verenigt. Het is een mooie erkenning van de inspanningen die onze teams de voorbije jaren hebben geleverd", benadrukt Jacek Wachowicz, CEO van IMMOBEL Poland, een dochteronderneming van de IMMOBEL Group.

Ter herinnering: het Cedet-gebouw is ideaal gelegen in het centrum van Warschau, in het hart van de kantoorwijkvlakbij en handelswijk, nabij het openbaar vervoer. Na renovatiewerken die drie jaar duurden, is het pand in zijn vroegere glorie hersteld. IMMOBEL Poland heeft dit zeer mooie gebouw opgewaardeerd met bijzondere aandacht voor de historische en culturele waarde. Bovendien voldoet het CEDET-gebouw aan de strengste milieucriteria, zoals blijkt uit de gecertificeerde BREEAM-score "Excellent" (BREEAM is een beoordelingsmethode om de milieuprestaties van gebouwen te bepalen).

Dit nieuwe complex van ruim 22.000 m² bestaat uit meer dan 15.000 m² kantoren en 7.000 m² winkelruimten. De kantoorruimte was volledig verhuurd nog vóór de oplevering in juli 2018.

Aanzienlijke impact op de resultaten en de strategie van IMMOBEL

Het verkoopbedrag van 129,5 MEUR zal in belangrijke mate bijdragen tot de resultaten van het jaar 2018.

"De professionele aanpak van deze moeilijke renovatie, de verhuring en de verkoop van het emblematische gebouw, tonen aan hoe onderlegd de teams van IMMOBEL Poland, met Jacek Wachowicz aan het hoofd, wel zijn. Hun werk is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van de Poolse markt en voor de internationale uitstraling van IMMOBEL", verklaart Alexander Hodac, CEO van IMMOBEL Group.

Groeiende Poolse markt

De vastgoedmarkt in Warschau is bijzonder veelbelovend. In 2018 noteert de regio een groei in bbp van 4,6%, of meer dan twee keer het Europese gemiddelde. De organisatie European cities and regions of the future beschouwt de Poolse hoofdstad bovendien als de op 6 na beste Europese stad voor de toekomst en de op 1 na beste stad voor de toekomst van Oost-Europa.

Warschau geldt als het financiële centrum van de regio, waar zich talrijke internationale ondernemingen vestigen, aangetrokken door deze groeiende markt. Deze tendens verklaart de toenemende vraag naar kantoren, die goed was voor 632 000 m² tijdens de eerste drie kwartalen van 2018.

"De verkoop van Cedet en het aandeel ervan in de resultaten van 2018 tonen aan dat de strategie die bij de fusie met Allfin in 2016 werd uitgetekend, vruchten afwerpt", besluit Alexander Hodac. Via zijn Poolse dochteronderneming in het bijzonder, voert IMMOBEL zijn strategisch businessplan verder uit met de focus op internationale groei die erop gericht is een volgens segment en land gediversifieerde portefeuille samen te stellen en solide groei met aanhoudend mooie resultaten te realiseren.

 

Download de volledige versie van het persbericht hieronder: