Immobel en BESIX RED uitverkoren voor de herontwikkeling van de ING-zetel ‘Sint-Michielswarande’

Immobel en BESIX RED uitverkoren voor de herontwikkeling van de ING-zetel ‘Sint-Michielswarande’

Immobel en BESIX RED - in partnerschap – hebben de Raad van Bestuur van ING overtuigd met hun project.

Deze site is strategisch gelegen in het stedelijk centrum van de Europese hoofdstad, in een groene omgeving met diverse mobiliteitsmogelijkheden.

Een reusachtige uitdaging

De verkoopprocedure met tijdelijk huur (sale & leaseback) van de ING-zetel op de Sint-Michielswarande in Etterbeek werd begin vorige zomer aangekondigd. Het was de bedoeling om een ideale koper te vinden die deze site kan uitdenken en ontwikkelen geïnspireerd op de stad van de toekomst.

“Het is een project dat aansluit bij de waarden van de ING-Groep die over enkele jaren zal wegtrekken van de site en de mogelijkheid geeft deze strategisch gelegen site , aan het station Merode, tussen de Europese wijk en het Oosten van Brussel, te herontwikkelen.”, verklaart Sandra Gottcheiner, Development Director bij Immobel, die verantwoordelijk is voor het dossier. ‘‘De om te vormen site is immers een knooppunt binnen de Europese hoofdstad en geniet tegelijkertijd van een groene omgeving.’ vult Raphaël Legendre, Projectdirecteur bij BESIX RED aan.

Immobel/BESIX RED: EEN WINNEND DUO!

Twee complementaire vastgoedontwikkelaars

Immobel en BESIX RED zijn spontaan een associatie aangegaan in dit dossier. ‘We vormen een ideale combinatie’, benadrukt Marnix Galle, Executive Chairman van de Groep Immobel.‘Immobel beschikt over een cruciale knowhow over kantoor- en stadsprojecten en over een Brussels team dat uiterst sterke resultaten neerzet bij dergelijke reconversies, legt hij uit. BESIX als multidienstengroep actief in de aannemerij en in vastgoedontwikkeling neemt enthousiast deel aan dit project. ‘Het sluit immers nauw aan bij onze doelstelling ‘excelleren in duurzame oplossingen voor een betere wereld’, vult Rik Vandenberghe, CEO van de Groep aan.

Een project dat openstaat voor de toekomst

Deze beslissing vormt een extra baken in de strategische herontwikkeling van het Brussels Gewest als geheel en biedt de partners de mogelijkheid om dit symbolisch project toe te voegen aan hun portefeuille. Na Chambon, Solvay en Lebeau kan Immobel haar expertise bevestigen dankzij dit nieuw gemengd stadsproject. Voor BESIX RED is dit project een mooie aanvulling op de Brusselse track record, met onder meer het project Canal District (stedelijke ontwikkeling van 200 appartementen in het centrum van Brussel) ende ontwikkeling van het Quartier du Val d’Or in Sint-Lambrechts-Woluwe (meer dan 500 residenties in 10 jaar).

Voor ons is het essentieel de ontwikkeling van innovatieve projecten te verzekeren (NWOW, …) waar, in functie van hun ligging, niet alleen bedrijven en Europees gerichte organisaties worden ondergebracht maar ook gemeenschapsruimten gericht op startups, diensten aan personen en diverse types van woningen’, legt Alexander Hodac, CEO van Immobel, uit. ‘We zijn er trots op dat we met dit markante project weer een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de skyline van Brussel, met enerzijds onze expertise in het ontwikkelen van stedelijke projecten, en anderzijds dankzij de ervaring in engineering en aannemerij van onze Groep’, besluit Gabriel Uzgen, Gedelegeerd Bestuurder van BESIX RED.

Download de volledige versie van het persbericht hieronder: