INFINITY, de bouw van een van de grootste projecten van het jaar gaat van start

INFINITY, de bouw van een van de grootste projecten van het jaar gaat van start

Immobel Luxemburg kondigt het einde aan van de grondwerken en de start van de bouw van zijn vooraanstaand project in Luxemburg.

In samenwerking met de tijdelijke vereniging van bedrijven GALERE - BAM Lux - CEGELEC kondigt Immobel Luxemburg de start aan van de funderings- en bouwwerken van zijn iconische project INFINITY, gelegen aan de toegang van Kirchberg. 150 luxeappartementen, een winkelgalerij, een emblematisch kantoorgebouw, een nieuw openbaar plein, dit alles binnenkort bediend door een tramstation, voor deze werken worden aanzienlijke middelen ingezet om vorm te geven aan een nieuw leven in de wijk Kirchberg. De werken, die de ingang van de Kirchberg in een nieuw kleedje moeten steken, zijn gestart in oktober 2017 en zullen geleidelijk en achtereenvolgens verlopen door te beginnen met het kantoorgebouw dat zal worden opgeleverd tussen september en oktober 2019. De winkelgalerij zal worden voltooid tegen eind september 2019 met het oog op de opening vanaf eind 2019. Ten slotte zullen de bouwwerken van de woontoren van start gaan in december 2017 voor een overhandiging van de sleutels in de eerste helft van 2020.

De wedstrijd van de FUAK die aan de oorsprong ligt van het project, was gericht op een gemengd gebruik als waarborg voor de integratie van het programma in zijn omgeving. Naast de kantoren, die 6.800 m² zullen bestrijken en plaats zullen bieden aan de nieuwe kantoren van Allen & Overy, zal de winkelgalerij die wordt opgetrokken rond 1.950 m² openbare ruimte bestaan uit 6.500 m² winkels en andere voorzieningen, zoals tal van cafés en restaurants, een fitnesszaal, een stomerij, een supermarkt en nog andere gezellige ruimten en buurtdiensten om in te spelen op het dagelijkse bruisende leven van de wijk. Ten slotte zal het project dat gebaseerd is op het woonconcept "with amenities" op zijn Amerikaans het eerste hoge woongebouw in Luxemburg bevatten. Met zijn hoogte van 104 meter biedt de toren, uitgerust met alle voorzieningen, plaats aan maar liefst 150 uitzonderlijke appartementen met een spectaculair uitzicht over de stad.

"De ideale stad is gebaseerd op duidelijk omschreven componenten: bereikbaarheid, gezelligheid, nabijheid en onderling verbonden winkels, diensten, vrije tijd, cultuur met tertiaire en residentiële polen. Wij willen evenwichtige en aantrekkelijke concepten ontwikkelen die banden en emoties tot stand brengen. Het project INFINITY en zijn leidmotief LIVE. SHOP. WORK zijn hier een perfecte illustratie van", voegt Olivier Bastin eraan toe.

Een van de grootste projecten van het jaar

Ontworpen door de Amerikaanse architect Bernardo Fort-Brescia van bureau Arquitectonica, in samenwerking met het Luxemburgse bureau M3 architectes, zullen voor het gemengd geheel INFINITY drie hoge kranen ingezet worden om dit bijzondere project uit te voeren. Gebouwd op een grondoppervlakte van zowat 7950 m² (exclusief buiteninrichtingen), zal de algemene aanneming 4.300 strekkende meter kolommen moeten optrekken die de 30.000 ton van de toren zelf kunnen dragen.

"Een project van een dergelijke omvang getuigt van de expertise van onze groep. We hebben ervaring met grote projecten, zoals de bouw van de Financietoren in Luik, met een totale hoogte van 136 meter", aldus Henri Ernst, Algemeen Adjunct-directeur van Galère.

Gelegen op een perceel van 10.702 m² op het kruispunt van de rue du Fort Niedergrünewald en de Avenue JF Kennedy, zullen de werken 24.400 m² glazen gevels beslaan om te spelen met de weerspiegelingen van de stad.

Na 3 jaar studies en 7 maanden grondwerken zullen er maar liefst 20.000 m³ beton, 2.500 ton staal en ongeveer 700.000 werkuren nodig zijn voor de bouw van het project.

Vanaf 2020 krijgt INFINITY een plaats in het programma om de wijk nieuw leven in te blazen. Getuige is de grondige transformatie van het plateau van Kirchberg in een pool die steeds aantrekkelijker en dynamisch wordt.


Download de volledige versie van het persbericht hieronder: